Een drone, een virtual reality bril, een greenscreen, dj set of een stop motion camera. Leerlingen kunnen deze moderne technische snufjes gebruiken in ons E-DOE-LAB. 


21e eeuwse vaardigheden

Het is belangrijk dat leerlingen goed voorbereid worden op hun toekomst in een snel veranderende maatschappij. Kennis van 21e eeuwse vaardigheden is hier een wezenlijk onderdeel van. Dat zijn vaardigheden als kritisch en creatief denken, probleem oplossen en digitale vaardigheden; ict-basisvaardigheden, mediawijsheid, informatievaardigheden en computational thinking. In de lessen vanaf de brugklas wordt daarom al een aantal jaar gewerkt met chromebooks en digiborden en halen leerlingen hun ‘sociale media rijbewijs’. Het aanbod van het E-DOE-LAB is hierop een logische aanvulling. 

Leerlingen willen ontdekken en leren

Leerlingen krijgen geen klassikale lessen in het E-DOE-LAB.  Wij werken vraaggestuurd en faciliteren de leerlingen in hun onderwijsbehoeften. Willen leerlingen een spectaculaire presentatie maken waarvoor zij het greenscreen of de drone nodig hebben? Zijn er leerlingen die muziek willen opnemen voor een dramavoorstelling? Hiervoor kunnen zij op afspraak terecht in het E-DOE-LAB.