Het Martinuscollege heeft een ruime, moderne en gezellige mediatheek. Leerlingen kunnen hier onder andere boeken lenen, tijdschriften of kranten lezen en digitale bestanden raadplegen. Daarnaast kunnen leerlingen in de mediatheek kopiëren, printen, hun schoolpas opwaarderen en rustig op de computer werken.


Waar?

De mediatheek vind je op de tweede verdieping in de A-vleugel, lokaal A217. De mediatheek is van maandag t/m donderdag geopend van 8.20 uur tot 16.00 uur en op vrijdag tot 15.00 uur.


Wat hebben we in huis?

In de mediatheek vindt je onder andere literatuur in het Nederlands, Duits, Engels, Frans en Spaans, jeugdboeken en Young Adult-boeken, luisterboeken, informatieve boeken maar ook dichtbundels en toneelstukken. Je kunt tijdschriften en stripboeken lezen, dvd’s lenen en rustig op de computer werken.

Op de leestafel liggen de NRC Next en het Noordhollands Dagblad. We hebben een digitaal abonnement op de Volkskrant en de Trouw.


Internetcatalogus

De mediatheek heeft een eigen website met internetcatalogus (Aura Online) zodat je altijd en overal kunt zien (ook thuis) wat we in huis hebben. Hier vind je ook informatieve weblinks en de nieuwste aanwinsten en themalijsten. 


Digitale bestanden

Veel informatie is te vinden in online bestanden waarop de school een abonnement heeft. Op het schoolnetwerk staan: de Krantenbank, de Actuele Documentatiebank, de Uitttrekselbank, de Literom en Chemische Feitelijkheden.


Mijn AuraSpace en Aura Library App

Als je digitaal wilt inzien welke materialen je geleend hebt en wanneer je het weer in moet leveren, een reservering wilt maken of iets wilt verlengen, kun je een account aanmaken in Mijn AuraSpace. Via de Aura Library App op je smartphone of tablet heb je ook 24/7 toegang tot dit account en Aura Online.


Nieuwtjes en Twitter

Allerlei nieuwtjes van de mediatheek over nieuwe boeken, projecten, schrijvers op school, enzovoorts, kun je vinden onder Nieuws op deze site en/of door onze Tweets te volgen via @mediamartinus.