Gezonde leerlingen presteren beter! Het Martinuscollege is een Gezonde School; een school die structureel aandacht besteedt aan gezondheid. Het gaat hierbij o.a. om onderwijs over een gezonde levensstijl en over een motiverend onderwijsaanbod.  
 

Goed in je vel

gezonde school water

Bij de gezonde school gaat het om aandacht voor een motiverend onderwijsaanbod zodat leerlingen in het algemeen met plezier naar school gaan en goed 'in hun vel' zitten. Dat leidt tot goede schoolprestaties en goede prestaties dragen weer bij aan een gevoel van succes. 

 

Gezonde levensstijl

Bij de gezonde school gaat het ook om voorlichting en kennis over goede voeding, aandacht voor een gezonde leefwijze en daadwerkelijk gezond onderwijs in de praktijk. We geven bijvoorbeeld veel uren lichamelijke opvoeding in modern uitgeruste locaties en in de aula's zijn gezonde producten verkrijgbaar en watertappunten voor leerlingen beschikbaar. 

Gouden Schoolkantine Schaal 2019

Met het aanbod in de aula's hebben wij niveau goud behaald volgens de richtlijnen Gezondere Kantines. Dit leverde ons in februari 2019 de Gouden Schoolkantine Schaal op.
Ieder jaar brengen wij het aanbod in de aula's in kaart met de Kantinescan en wordt de uitkomst gerapporteerd aan de directie van de school. 

 

Geen alcohol op schoolfeesten

Het Martinuscollege besteedt extra aandacht aan het tegenaan van het gebruik van genotmiddelen als alcohol en drugs. In verschillende lessen worden activiteiten ondernomen om het gebruik van alcohol en drugs te voorkomen en te voorkomen dat leerlingen gaan roken. Op feesten op school wordt geen alcohol geschonken. 

 

Rookvrije school

Het Martinuscollege is een rookvrije school. Dit betekent dat roken niet is toegestaan in de school, op het schoolterrein en bij de poorten van de school. De school heeft in februari 2017 zelfs de Rookvrije Generatie Award gewonnen omdat wij ons op 'uitzonderlijke wijze inzetten voor een rookvrije generatie'.