Mentor Marion van der Bijl (mh1a)

Welkom op het Martinuscollege! Mijn naam is Marion van der Bijl en ik ben theaterdocent. Het komende jaar ben ik jouw mentor.

Zelf heb ik ook op het Martinuscollege gezeten als leerling, ik kan je dus een heleboel vertellen over de school en je de weg wijzen. Ik vind het ontzettend leuk om bij het Martinus te werken, het is een gezellige school waar iedere leerling zijn eigen plekje kan vinden. In mijn vrije tijd dans ik, bezoek ik graag concerten en ga ik vaak naar de film.

Komend jaar zie ik je in de mentorles en tijdens de lessen drama, maar je kunt natuurlijk ook altijd bij mij terecht als je vragen hebt of even wilt kletsen. We gaan er samen een hele fijne tijd van maken.

Mentor Niels Haring (mh1a)

Mijn naam is Niels Haring. Ik mag volgend jaar samen met mevrouw van der Bijl jullie mentor zijn. Dit betekent dat wij jullie gaan helpen om de weg te vinden naar de juiste lessen, met het leren voor toetsen en nog veel meer. Jullie kunnen voor makkelijke en hele moeilijke vragen altijd bij mij terecht.

Als mentor vind ik het belangrijk dat er een goede sfeer is in de klas. Daarnaast heb ik als mentor oog voor jouw talent. Iedereen heeft namelijk iets waar hij heel goed in is. Samen gaan we opzoek naar jouw talent.

Ik ben nu al benieuwd naar jullie verhalen. Tot volgend schooljaar!

 

 

Mentor Cora Herikhuisen (mh1b)

Volgend jaar ben ik samen met mevrouw Brakenhoff en meneer Didelot jouw mentor. Ik geef met heel veel plezier les in biologie en foodlab op het Martinuscollege. Mentor zijn vind ik één van de leukste dingen.

We gaan er samen voor zorgen dat iedereen zich snel thuis voelt op school en in de klas. Ik verheug me erop jullie te ontmoeten. We gaan er een gezellig en succesvol jaar van maken.


Mentor Mirjam Brakenhoff (mh1b)

Hallo, mijn naam is Mirjam Brakenhoff en ik ben volgend schooljaar een van jouw mentoren. Leuk dat je bij ons op het Martinuscollege komt en dat ik jouw mentor mag zijn. Ik heb er veel zin in om jou te helpen bij al je vragen en we gaan er een mooi schooljaar van maken.

Naast mentor ben ik ook lerares beeldende vorming, dus in die lessen zullen we elkaar ook tegenkomen. Mijn hobby’s zijn snowboarden, dansen, reizen en fotograferen.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten, hopelijk 19 juni. Tot snel!

 

Mentor Arnaud Didelot (mh1b)

Mijn naam is Arnaud Didelot en ik ben leraar Frans. Ik ben volgend schooljaar jullie mentor samen met mevr. Herikhuisen en mevr. Brakenhoff. Frans is mijn moedertaal en ik weet dus precies hoe het is om een vreemde taal te moeten leren en hoe uitdagend dat soms kan zijn! Naast Frans en Nederlands spreek ik ook Engels en een beetje Spaans.

In mijn vrije tijd sport ik graag (ik hou van tennis en judo) en ik hou van muziek (ik speel elektrische gitaar, basgitaar en een beetje piano). Lijkt het jullie leuk om de Franse taal te leren van een echte Fransman? Ik zal jullie bijvoorbeeld veel kunnen vertellen over ‘La Ville Lumière’, waar ik oorspronkelijk vandaan kom.

Een quiz is een leuke en effectieve manier om te leren toch? Dus, voordat we elkaar ontmoeten probeer maar alvast deze simpele vraag te beantwoorden: Welke Franse stad is bekend onder de naam ‘La Ville Lumière’? ;-)
a) Lille
b) Marseille
c) Parijs

Ik kijk er naar uit jullie te leren kennen. Tot volgend schooljaar!

Mentor Maurijn de Wit (mh1c)

Mijn naam is Maurijn de Wit, ik ben 41 jaar en ik woon in Alkmaar. Samen met mijn vrouw Marije heb ik 2 kinderen, Tijn van 8 en Mijke van 4. Ik ben al 11 jaar gymleraar in de mavo/havo afdeling van het Martinuscollege en daarnaast begeleid ik de stagiaires op het Martinuscollege. Komend jaar ben ik weer mentor van MH1 en daar heb ik ontzettend veel zin in.

Als gymleraar ben ik natuurlijk ook gek op sporten. Mountainbiken en surfen zijn favoriet, maar eigenlijk vind ik alle sporten prachtig. Uit eten gaan en fotograferen zijn mijn hobby’s, maar het allerleukste vind ik reizen met mijn camper. In de vakantie trek ik er zoveel mogelijk op uit in Nederland en Europa. Vooral Noorwegen en Zweden vind ik prachtige landen.

Ik kijk er naar uit om het komende jaar jouw mentor te zijn en er achter te komen wat jouw hobby’s, talenten en interesses zijn!

Mentor Jacqueline Wijnker (mh1c)

Volgend schooljaar ben ik weer mentor van een brugklas. Deze keer samen met Maurijn de Wit. Naast een goede sfeer in de klas vind ik het het belangrijk dat leerlingen elkaar helpen bij het vinden van hun weg op school. Naast mentorlessen geef ik ook Engels op school.

Ik vind het  belangrijk dat jullie niet alleen Engels leren verstaan en schrijven maar ook de taal leren spreken. Daarom besteed ik in de klas altijd veel aandacht aan spreekvaardigheid. Meestal zijn dit gesprekjes/presentaties n.a.v. hoofdstukken uit het boek. Verder houd ik erg veel van muziek en gebruik ik soms ook songteksten in de les. “You can learn a lot of English from your favourite band!”