Het Martinuscollege heeft alle opleidingen in één huis: vmbo basis en kader (eventueel met extra ondersteuning: vmbo basis kader klein), mavo, havo, atheneum en gymnasium.

 

6 brugklassen

Leerlingen kunnen bij ons instromen in een van onze zes brugklassen: vmbo basis kader klein, vmbo basis/kader, vmbo kader/mavo, mavo/havo, havo/atheneum of atheneum/gymnasium (zie het schema met de inrichting van onze school hieronder). 

Aan het eind van de brugklas wordt een voorlopige keuze gemaakt voor een opleiding. Na het tweede jaar vervolgen leerlingen definitief hun weg op één van deze opleidingen. "Ik had havo-advies en ben naar de havo/atheneum-brugklas gegaan. Het ging daar zo goed dat ik door kon naar het atheneum. Nu zit ik in 4 atheneum en het gaat hartstikke goed" - Merel uit 4 atheneum 

Overstappen naar andere opleiding?

De programma's van de brugklassen zijn goed op elkaar afgestemd, zodat er in de brugperiode gemakkelijk een overstap gemaakt kan worden.

 

Kleinschalig georganiseerd

De school is onderverdeeld in afdelingen, waar een teamleider en een vaste groep leraren samen verantwoordelijk zijn voor het wel en wee van de leerlingen. Zo kennen de leraren de leerlingen ook echt en weten ze wat er speelt.

 

Thuisbasis

Leerlingen krijgen zoveel mogelijk les in een bepaald gebouwdeel waardoor zij een thuisbasis hebben. Elk gebouwdeel heeft een eigen ingang, aula en een fietsenstalling. De gebouwdelen zijn overzichtelijk, goed ingericht en netjes onderhouden. Er is nadrukkelijk rekening gehouden met de kleinschalige opzet van het onderwijs. In de rustige en ruime omgeving van het Martinuscollege heerst een persoonlijke en gezellige sfeer waar leerlingen zich al snel thuis zullen voelen.