Leren is leuk

(Hoog)begaafde en cognitief talentvolle leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen uit de omgeving bieden wij een verrijkend en verdiepend programma voor extra uitdaging en motivatie. Leerlingen worden op deze manier gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen. Nieuwsgierige en leergierige leerlingen komen zo met elkaar in contact en (blijven) ervaren dat leren leuk is! 

 

 Programma talentklas voor groep 7

Na de voorjaarsvakantie bieden wij begaafde en cognitief begaafde leerlingen van groep 7 de talentklas aan. Leerlingen kiezen een of meerdere modules die zij in de talentklas willen volgen. Iedere module bestaat uit drie lessen die gegeven worden op het Martinuscollege of op een locatie in de buurt. Leraren van het Martinuscollege verzorgen de lessen. Voorbeelden van modules zijn ‘Olympia', 'Taal, een echt mensending???', ' Hola Español', 'Het raadsel van alles wat leeft', 'Oerchemie' en 'Een eigen bedrijf, VOC: het beste idee van de nieuwe wereld'. 

 

Masterclasses voor groep 8

Na de herfstvakantie en tot de voorjaarsvakantie loopt het proefproject masterclasses in samenwerking met de OSG West-Friesland en het Samenwerkingsverband VO West-Friesland. Het verschil met de talentklas is dat begaafde en enthousiaste bovenbouwleerlingen van het Martinuscollege de masterclasses verzorgen voor de begaafde en cognitief talentvolle leerlingen van groep 8. De Martinusleerlingen dragen de onderwerpen aan voor de masterclasses, waardoor deze variëren. 

Masterclasses worden aangeboden in blokken van drie weken (3 x 80 minuten) op de vrijdagochtend van 08.20 uur tot 10.00 uur op het Martinuscollege in Grootebroek. 


Meer informatie en aanmelding?

Aanmelden voor de masterclasses en de talentklas gaat via de leerkracht van de basisschool. De basisschool ontvangt alle informatie die nodig is voor aanmelding. 

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neemt u dan contact op met mevrouw Yaella van der Zel of Tamar Minnema via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.