Het is belangrijk dat iedereen op school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden. Een aantal leerlingen wil zich hiervoor extra inzetten en deze leerlingen hebben zich georganiseerd in de GSA.

 

Manifest

GSA staat voor Gender & Sexuality Alliance: een verbond tussen allerlei seksuele oriëntaties, gender identiteiten en gender expressies. De GSA maakt onderdeel uit van een landelijk netwerk. Het Martinuscollege steunt de doelstellingen van de GSA en de directeur heeft het oprichtingsmanifest, waarin deze steun beschreven staat, onlangs ondertekend (foto).


Wat doet de GSA?

Niet iedereen voelt zich thuis in het vakje ‘man’ of ‘vrouw’ of het vakje ‘homo’ of ‘hetero’. Dat hoeft ook niet. Iedereen moet kunnen zijn wie ze zijn en zich veilig voelen op school. De GSA zet zich hiervoor extra in door o.a. seksualiteit bespreekbaar te maken. Daarnaast is de GSA op het Martinuscollege bezig met het realiseren van een aandacht- en informatiepunt om bekendheid te geven aan de GSA. Er komt binnenkort ook een ideeënbus voor suggesties en het stellen van vragen.  


Contact met de GSA?

Wil jij contact met de GSA? Dat kan. Zij zijn er voor iedereen! Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; dan neemt de GSA zo snel mogelijk contact met je op.

 

Sluit jij je ook aan bij de GSA?

Iedereen, hetero, homo, transgender, aseksueel of in dubio is van harte welkom om zich aan te sluiten bij de GSA: hoe meer leden, hoe beter. De GSA komt ongeveer eens in de twee weken bijeen. Sluit jij je ook aan bij de GSA? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..