Op het Martinuscollege proberen wij een veilige en tolerante school te zijn en aandacht te hebben voor sekse, seksualiteit en genderdiversiteit. Een aantal leerlingen wil zich hiervoor extra inzetten en zij hebben zich georganiseerd in de GSA.

 

Manifest

GSA staat voor Gender & Sexuality Alliance: een verbond tussen allerlei seksuele oriëntaties, gender identiteiten en gender expressies. De GSA maakt onderdeel uit van een landelijk netwerk. Het Martinuscollege steunt de doelstellingen van de GSA en de directeur heeft het oprichtingsmanifest, waarin deze steun beschreven staat, ondertekend. 


Wat doet de GSA?

Niet iedereen voelt zich thuis in het vakje ‘man’ of ‘vrouw’ of het vakje ‘homo’ of ‘hetero’. Dat hoeft ook niet. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, ongeacht van wie je houdt of welk geslacht bij je past. De GSA zet zich hiervoor extra in. Eens per maand komt een groep leerlingen bij elkaar om gezellig te lunchen, ervaringen uit te wisselen en na te denken over wat we als school kunnen doen om de veiligheid en gelijkheid voor iedereen te garanderen. 

 

Contact met de GSA?

Wil jij contact met de GSA? Dat kan. Zij zijn er voor iedereen! Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; dan neemt de GSA zo snel mogelijk contact met je op.

 

Sluit jij je ook aan bij de GSA?

Iedereen, hetero, homo, transgender, aseksueel of in dubio is van harte welkom om zich aan te sluiten bij de GSA: hoe meer leden, hoe beter. De GSA komt ongeveer eens per maand bijeen. Sluit jij je ook aan bij de GSA? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..