Een leuk schoolfeest voor iedereen, een klok in de lokalen tijdens het examen, een rozenactie voor de leerlingen op Valentijnsdag en meepraten en -denken met de directie over van alles en nog wat…. De leerlingenraad is er voor alle leerlingen op het Martinus.

 

Belang van de leerling

De leerlingenraad komt op voor de belangen van de leerlingen. Ze probeert bij de schoolleiding en directie punten aan te kaarten die voor de leerlingen van belang zijn. Zo hangt er nu wél een klok in elk examenlokaal, is er de geliefde jaarlijkse Valentijn rozenactie voor de leerlingen en heeft de leerlingenraad onlangs geadviseerd bij de herinrichting van het schoolplein. De directie vraagt met enige regelmaat de mening van de leerlingenraad over dingen die spelen. De leerlingenraad neemt ook zelf initiatief. Zo is ze bijvoorbeeld bezig met de organisatie van een benefietfestival.

"Ik ben lid geworden, omdat de leerlingenraad me heel leuk leek. Toen ik er voor de eerste keer kwam, was het heel gezellig. Iedereen maakte grapjes, en praatte met elkaar. Ik voelde me erg welkom."

 

 

Nieuwe leden

De leerlingenraad op het Martinus bestaat op dit moment uit 19 leden. Ieder jaar vallen er weer leden af na geslaagde examens. Daarom is er bij aanvang van het nieuwe schooljaar bijna altijd plaats voor enthousiaste nieuwe leden. Ook dit schooljaar is dit zeker het geval omdat veel van onze leden over een jaar examen doen.

 

Meedoen?

Vind jij het leuk om te organiseren, om mee te denken, om dingen te veranderen en te verbeteren? Meld je dan aan als lid van de leerlingenraad op het Martinuscollege. De leerlingenraad vergadert elke donderdag in de pauze  van 12.00 tot 12.30 uur . Meestal is de vergadering in lokaal A102. Tijdens de vergadering is er de gelegenheid om je lunch op te eten.
Heb je belangstelling? Mail  dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom eens langs!

 

Ideeën of wensen?

Heb je sprankelende ideeën om op school iets te veranderen of te verbeteren? Je aansluiten bij de leerlingenraad is één mogelijkheid om met je plannen aan de slag te gaan. Jouw ideeën of wensen doorgeven of bespreken met de leerlingenraad kan natuurlijk ook! Neem contact op met de leerlingenraad of kom eens langs. Je bent van harte welkom. 

"Toen de vergadering begonnen was, was het ook stil. Ik kreeg wel een goede eerste indruk van de leerlingenraad, en die heb ik nu nog. Het is gewoon heel leuk om te doen, het is echt iets voor mij!"