Wat moet je doen als je ziek bent? Wat te doen als je iets bent kwijtgeraakt? Kijk onder de verschillende onderwerpen voor de informatie en/of het formulier dat erbij hoort. 

Absentiebriefje

Ben je afwezig geweest (wegens ziekte of een andere reden)? Laat je ouder(s)/verzorger(s) onderstaand absentiebriefje downloaden en invullen. Je kunt dit ingevulde briefje inleveren bij de conciërge of je ouder(s)/verzorger(s) kunnen deze mailen naar het verzuimteam via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Te laat op school? Volgende schooldag melden.

Zonder geldige reden te laat op school gekomen? Dan meld je je de volgende schooldag voor 08.00 uur in A003 bij het verzuimteam. Als je het eerste uur vrij bent op de dag dat je je moet melden, meld je je om 08.00 uur. Ben jij deze dag het eerste en het tweede uur vrij, dan meld je je om 09.00 uur. 

Did It App

Leerlingen op het Martinuscollege kunnen gebruik maken van een eigen schoolapp: Dit It. In deze app zijn cijfers, huiswerk, e-mail en rooster in één oogopslag na te zien én kunnen punten verdiend worden voor leuke prijzen. Deze app is gratis te downloaden onder de naam 'Martinuscollege Dit-it' in de App Store en in Google Play.  


Zermelo en Magister

Leerlingen kunnen ook gebruik maken van Magister 6 en Zermelo (via apps en via de computer) om cijfers en absentie te bekijken en hun rooster in te zien. De Magister 6-app is niet beschikbaar voor mobiele telefoons die geen smartphone zijn of telefoons met windows mobile.
Betermelding

Als je beter bent en weer naar school komt neem je een briefje van je ouder(s)/verzorger(s) mee waarop staat tot wanneer je ziek geweest bent. Je kunt dit briefje inleveren bij de conciërge of je ouder(s)/verzorger(s) mailen de betermelding aan het verzuimteam via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Resultaten - rapporten

De resultaten van leerlingen, en daarmee de 'rapporten', zijn op elk gewenst moment in het schooljaar digitaal in te zien via Magister. Om te weten hoe deze resultaten beoordeeld worden, kun je  op de website onder 'opleidingen - de betreffende opleiding' een toelichting op het rapportagesysteem inzien. 

Het schooljaar is verdeeld in vier periodes. Na afloop van iedere periode bespreekt het lerarenteam o.a. de resultaten die op dat moment in Magister staan en krijgen leerlingen uit de onderbouw ook een papieren rapport mee. Aan het eind van het schooljaar ontvangen alle leerlingen een papieren rapport.
  

Vermissing/ vernieling van een eigendom

Ben je gymkleding, een tas, jas of mobieltje kwijt? Of heeft iemand op school een eigendom van jou kapot gemaakt? Download het onderstaande Meldingsformulier vermissing, vul het in en lever het in bij de concierge

 

Wachtwoord wijzigen Magister

Om in te kunnen loggen op Magister, het rooster, de webmail en je computer is een wachtwoord nodig. Deze kun je wijzigen via deze link. De link naar deze website vindt je ook onder 'Handig!' op de hoofdpagina van deze website.

Ziek?

Als je onverhoopt ziek bent, horen wij dit graag voor 08.00 uur ‘s morgens, bij voorkeur via Magister. Hoe? 

- Jouw ouder/verzorger logt in bij Magister (app of via computer) met de eigen inlogcodes.

- Ziek melden kan via leerling>afwezigheid.

- Er is geen andere reden dan ‘ziek’ mogelijk.

- Ziekmelding kan alleen op de dag zelf of voor de volgende dag


Jouw ouder/verzorger kan ook telefonisch contact opnemen met school door te bellen met 0228-510300. 
De telefoniste is vanaf 7.50 uur aanwezig. Voor 7.50 uur kan de voicemail worden ingesproken o.v.v. de naam van de beller beller, de naam van de zieke leerling, de klas en de reden van afwezigheid. 

 

Tijdens de lesdag ziek:
Wanneer je tijdens de lesdag ziek wordt en naar huis wilt, ga je naar het verzuimbureau in A003 of, buiten de openingstijden van A003, naar de afdelingsconciërge. Er wordt contact gezocht met jouw ouders/verzorgers om te bepalen of je opgehaald wordt of naar huis mag gaan. Zonder contact met jouw ouders/verzorgers blijf je op school.  

 

18 jaar of ouder?

Als je 18 jaar of ouder bent, ben je voor de wet handelingsbekwaam. Dat betekent dat je een aantal schoolgegevens zelf kan regelen, waaronder het verantwoorden van absenties. Op het moment dat je 18 wordt, vervalt de toegang tot Magister voor jouw ouder(s)/verzorger(s). Jij kunt hen weer toestemming verlenen om jouw gegevens te mogen inzien door in Magister op het tabblad 'mijn instellingen' het vakje 'mijn ouders mogen mijn gegevens inzien' aan te vinken.