Nieuws

Het Martinuscollege houdt alle berichtgeving en adviezen van het RIVM en de overheid omtrent het Coronavirus continu in de gaten. Hier leest u het laatste nieuws.

Binnen het onderwijs en onze manier van werken en leren is er de afgelopen weken veel veranderd. Dat is niet altijd makkelijk. Om medewerkers van de school een hart onder de riem te steken, zijn dinsdag 31 maart 2020 prachtige tulpen bij hen thuis bezorgd. 

Hoe blijf jij fit? Niet alleen de lessen zoals wiskunde, natuurkunde, Nederlands en Engels gaan op afstand door, ook de sportlessen gaan 'op afstand' zoveel mogelijk door. 

Vrijdag 13 maart 2020 zijn door Martinusleerlingen geprepareerde vogelhuisjes afgeleverd op De Baskuul in Lutjebroek. Basisschoolleerlingen mogen daarna zelf aan de slag om deze huisjes in elkaar te zetten en te (laten) verkopen. De opbrengst gaat naar de wederopbouw van molen Ceres. 

Kiezen voor het Martinuscollege als middelbare school? Natuurlijk! Inschrijven op onze school is heel makkelijk en kan op twee manieren: digitaal of op locatie. 

Vrijdag 13 maart 2020 is de jaarlijkse culinaire vakwedstrijd voor vmbo-leerlingen. Julian, Ingeborg en Suus vertegenwoordigen het Martinuscollege op de Compaen in Zaandam. 

Disneyland Parijs was zaterdag 7 maart 2020 de bestemming voor heel veel leerlingen van onze school. Met een voorspoedige reis, prachtig weer en veel vrolijke gezichten kunnen we spreken van een geslaagde dag. 

Dinsdag 3 maart 2020 is alweer de zesde gymnasiumdag; een ‘eigen’ dag voor al onze gymnasiumleerlingen waarop de opleiding in het zonnetje wordt gezet en er alle ruimte is voor contact tussen de leerlingen van verschillende leerjaren.

Veel middelbare scholieren kampen met chronisch slaaptekort. Wat heeft dit voor gevolgen voor je gezondheid en hoe voorkom je dit? Maandag 24 februari konden leerlingen tijdens de pauzes op school een heuse 'slaapquiz' doen. 

Volgend schooljaar is er voor nieuwe leerlingen met een mavo (vmbo tl) of een mavo/havo advies een extra maatwerkoptie: de keuze voor de huiswerkvrije sportklas.