Nieuws

Kom jij naar onze open dagen? Donderdag 30 en vrijdag 31 januari 2020 tussen 18.30 uur en 21.30 uur ben je van harte welkom.

Lezen is niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar ook belangrijk voor onder andere de woordenschat en taalvaardigheid. Vaak wordt een leesboek uitgekozen op basis van de kaft. Leerlingen uit kader mavo 1 hebben vandaag hun leesboek gekozen aan de hand van een 'blind date'. 

Wij wensen iedereen hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2020! 

 

 Leerlingen die gekozen hebben voor de marTINSUuren sport hebben de afgelopen weken mogen (leren) schaatsen op de ijsbaan in Hoorn. 

Radio Martinus, door leerlingen van beats, zendt deze week elke ochtend live uit op school tussen 08.00 en 08.20 uur. Kerstmuziek, mooie kerstboodschappen en leuke weetjes over muziek en artiesten. Een mooi begin van ieders school- en werkdag.

De feestdagen zijn voor sommige mensen wat beladen omdat zij eenzaam zijn of niet beschikken over voldoende financiële middelen. Op het Martinuscollege zijn leerlingen zich hiervan bewust en besteden zij juist aan deze kwetsbare groepen in de samenleving extra aandacht tijdens de feestdagen. 

Vrijdag 13 december 2019 maakte het Duitsland Instituut bekend wie de prijs voor het beste profielwerkstuk (PWS) over een Duits-gerelateerd onderwerp in ontvangst mocht nemen. 

Volgend schooljaar zijn er twee nieuwe keuzes in maatwerk voor onze brugklasleerlingen: de huiswerkvrije sportklas en Fast Lane to Cambridge. Wat kies jij?

Vrijdag 13 december 2019 is het Paarse Vrijdag. Draag jij ook paars deze dag? 

5 december is altijd een drukke dag voor Sinterklaas en zijn Pieten. Toch hebben zij ook dit jaar weer tijd vrij gemaakt om het Martinuscollege te bezoeken.