Türkiye'de değişim; oftwel: uitwisseling in Turkije. Tien leerlingen uit atheneum/gymnasium leerjaar 4 die meedoen aan het internationale project 'Fluency in Water' zijn deze week op bezoek bij leeftijdsgenoten in Turkije. 

 

Internationaal project

'Fluency in Water' is een tweejarig internationaal project waarbinnen wordt samengewerkt met scholen in Bulgarije en Turkije. Het project wordt gesubsidieerd door Erasmus+.  In april 2017 bezochten Bulgaarse en Turkse leerlingen het Martinuscollege en in oktober 2017 zijn 10 Martinusleerlingen naar Bulgarije geweest. Deze week is de laatste uitwisseling van het project, dit keer in Turkije. 

Healthy water

Centrale thema's deze week zijn 'healthy water' en 'water in Europe'.  In het kader van deze thema's bezoeken leerlingen de school in Ankara voor presentaties over drinkwater, maken zij met medeleerlingen een film over water in ons dagelijks leven, doen zij experimenten met water bij de Gazi Universiteit en bezoeken zij de waterzuiveringsinstallatie Ivedik in Ankara. Daarnaast staan onder andere een boottocht en een bezoek aan de oude stad Eskişehir op het programma. 

Wij wensen alle leerlingen een bijzondere leerzame en gezellige uitwisseling toe!