Milou (vwo 6) en Janna (vwo 5) hebben respectievelijk de 1e en 3e prijs gewonnen bij de Duits-Nederlandse literatuur- en vertaalwedstrijd voor scholieren. Op 18 april jl. zijn deze prijzen, tijdens een feestelijke prijsuitreiking op de Deutsche Schule in Den Haag, uitgereikt. 


Eerste vertaling

De Deutsche Internationale Schule Den Haag heeft dit jaar voor de 26e keer de literatuur- en vertaalwedstrijd georganiseerd. Leerlingen uit de bovenbouw havo, vwo  worden uitgedaagd een tekst van de auteur Karin Kalisa naar het Nederlands te vertalen en een creatieve opdracht te maken. De tekst van de auteur is nog niet eerder naar het Nederlands vertaald. 

 

Eerste en derde prijs

Van de 111 inzendingen zijn Milou (foto tweede van rechts) en Janna (foto derde van rechts) eerste en derde geworden; een bijzonder knappe prestatie! 

In aanwezigheid van Karin Kalisa zijn op 18 april de prijzen uitgereikt. Milou mag een week in een gastgezin in Duitsland verblijven en zal ook een dagje op stap gaan met Karin Kalisa. Janna heeft een reisvoucher ter waarde van €250,- gewonnen en een aantal mooie boeken. Ook hebben alle prijswinnaars een gesigneerd boek van de schrijfster ontvangen.