Een dag boordevol workshops, interviews met schrijvers, voordrachten en optredens. Twaalf leerlingen die houden van lezen, hebben woensdag 6 juni 2018 in Utrecht de Dag van de Jonge Jury bijgewoond.


De Dag van de Jonge Jury is een eendaags festival in het teken van schrijvers en jeugdliteratuur. Het is de afsluiting van het Jonge Jury-seizoen en ook de dag waarop de enige publieksprijs voor het beste jeugdboek, de Prijs van de Jonge Jury, wordt uitgereikt.


Enthousiaste leerlingen

Op initiatief van de mediatheek van onze school hebben twaalf enthousiaste leerlingen uit mavo/havo leerjaar 1 dit festival bezocht. Zij mochten in gesprek gaan met zes verschillende schrijvers van jeugdliteratuur, hebben een workshop bijgewoond, spelactiviteiten gedaan en genoten van optredens.


Uitdagen om te lezen

De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en het mooiste boek te kiezen. In de periode september tot en met mei stond het Jonge Jury-seizoen vooral in het teken van lezen, van januari tot en met april kon er gestemd worden op ieders favoriete jeugdboek en tijdens de afsluiting op 6 juni werd de prijs uitgereikt aan de schrijver van het boek met de meeste stemmen