Vrijdag 13 maart 2020 zijn door Martinusleerlingen geprepareerde vogelhuisjes afgeleverd op De Baskuul in Lutjebroek. Basisschoolleerlingen mogen daarna zelf aan de slag om deze huisjes in elkaar te zetten en te (laten) verkopen. De opbrengst gaat naar de wederopbouw van molen Ceres. 


Eikenprocessierups

De vogelhuisjes, nestkastjes, geven onderdak aan koolmezen die op hun beurt de eikenprocessierups te lijf gaan. De gemeente Stede Broec wil zoveel mogelijk van deze kastjes op particuliere grond hebben hangen. Een leuke actie met enthousiaste leerlingen op zowel het Martinuscollege en De Baskuul. Het Noord-Hollands Dagblad heeft een leuke video van het bezoek aan De Baskuul gemaakt. Nieuwsgierig? Klik op deze link.


Techniekpact West-Friesland

Naast het Martinuscollege werken ook de Praktijkschool en het Clusius College mee aan de bouw van de nestkastjes. Vanuit Techniekpact West-Friesland worden dit soort initiatieven gestimuleerd. Het Techniekpact West-Friesland richt zich vooral op meer aandacht voor techniek in het primair onderwijs en in het vmbo tl (de mavo).