Luna uit vwo 5 van het Martinuscollege is één van de 15 winnaars van de literatuurwedstrijd van de gerenommeerde Deutsche Internationale Schule Den Haag. Gefeliciteerd! 


Vertalen en creatieve opdracht

Luna deed mee aan de 28e Duits-Nederlandse literatuurwedstrijd 2020 georganiseerd door de Deutsche Internationale Schule Den Haag. Ze plaatste zich met haar vertaling van een tekst en creatieve opdracht onder de beste 15 inzendingen. 160 leerlingen afkomstig van 42 verschillende scholen deden mee aan de wedstrijd en vertaalden een tekst uit de nieuwste roman ‘Enteignung’ van de Oostenrijkse schrijver Reinhard Kaiser-Mühlecker. De wedstrijd wordt door een deskundige jury begeleid, bestaand uit Duitse en Nederlandse (hoog-)leraren en vertalers. 

Tweede prijs

Vanwege Corona vond de plechtige prijsuitreiking online plaats op 29 september 2020 en gebeurde door vertegenwoordigers van de schoolleiding, de jury en de Oostenrijkse ambassades. Luna mocht als trotse 2e een waardebon van 250 € in ontvangst nemen. 

Bevorderen Duitse cultuur in Nederland

De Deutsche Internationale Schule Den Haag bevordert de Duitse cultuur in Nederland. De literatuurwedstrijd die jaarlijks plaatsvindt maakt het mogelijk dat Nederlandse lezers in aanraking komen met Duitstalige literatuur. Aan de wedstrijd nemen Nederlandse bovenbouwscholieren uit het hele land deel.