Update: Vanaf maandag 5 oktober 2020 is het een dringend advies een mondkapje te dragen op onze school. 


Bij binnenkomst wordt iedereen verzocht een mondkapje op te hebben. Na nadere berichtgeving vanuit de overheid is besloten de eerder genoemde verplichting om te zetten in een dringend advies voor in ieder geval de periode 5 t/m 9 oktober. Mogelijk wordt op een later moment alsnog besloten de mondkapjes te verplichten.

Het mondkapje kan af in de les en in de aula als leerlingen aan tafel zitten. De overige richtlijnen zoals 1,5 meter afstand houden van en voor volwassenen en handen reinigen blijven vanzelfsprekend ook van kracht.


Ventilatie

Ondanks dat de relatie tussen ventilatie en de verspreiding van COVID-19 nog onduidelijk is, is er een landelijk onderzoek geweest naar ventilatie in scholen. De CO2 metingen in ons schoolgebouw wijzen uit dat natuurlijke ventilatie (ramen en deuren open) ruim voldoende is. Wij zetten deze metingen en de ventilatie vanzelfsprekend voort. Dit kan wel tot gevolg hebben, dat het in de school wat frisser is dan gebruikelijk. Wij adviseren de kleding hierop aan te passen.


Wij rekenen op ieders medewerking zodat iedereen gezond en veilig naar school kan gaan!