Heb jij interesse in mythologie en geschiedenis van de Grieken en Romeinen? Wil je weten hoe een taal echt werkt? Ben je benieuwd naar invloedrijke culturen en inspirerende verhalen? Kom dan naar de online voorlichting over het gymnasium op maandag 15 februari 2021 om 18.30 uur. 

Iets extra's

Bij de keuze atheneum of gymnasium speelt belangstelling en motivatie een grote rol. Kiezen voor het gymnasium betekent namelijk kiezen voor iets extra's. Leerlingen volgen hier de vakken Latijnse en Griekse taal en cultuur en hebben jaarlijks een gymnasiumdag. In de eerste klas gaan leerlingen twee dagen op ontdekkingsreis naar het Archeon en in het derde leerjaar staat een extra uitwisseling met een school in Duitsland en een excursie naar Xanten op de agenda. In het vijfde leerjaar is er de mogelijkheid op werkweek naar Rome te gaan. 


Workshops ter kennismaking met Grieken en Romeinen

Om een beeld te krijgen van de gymnasiumopleiding, is er vanuit het Martinuscollege, OSG Hoorn, Tabor College Werenfridus en het Jan van Egmond Lyceum gezamenlijk een speciale voorlichtingsavond georganiseerd. De avond start met een algemene uitleg over het volgen van een gymnasiumopleiding en daarna is er de mogelijkheid om online twee rondes met workhsops te volgen om nader kennis te maken met de Grieken en Romeinen. Tot slot is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Het programma begint om 18.30 uur en is rond 20.00 uur afgelopen.   


Aanmelden

Interesse om deze voorlichtingsavond digitaal bij te wonen? Aanmelden kan via deze link.

Vragen?

Heeft u nu al vragen over (het onderwijs op) het Martinuscollege? Via deze link kunt u dit kenbaar maken. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.