Nieuws

Voor het nieuwe schooljaar 2019 - 2020 hebben wij een aantal zaken voor u en uw kind(eren) op een rijtje gezet.

Zoals op iedere school is er ook op het Martinuscollege een medezeggenschapsraad (MR). Op dit moment heeft de oudergeleding van de MR van het Martinuscollege vier vacatures. Bent u de ouder die de MR komt versterken?

4650 euro hebben leerlingen uit vmbo en mavo/havo leerjaar 1 op 1 juli jl. bij elkaar gefietst. Deze mooie opbrengst gaat naar kleinschalige hulpprojecten van de 40MM in Venhuizen. Complimenten voor de enthousiaste en sportieve deelname van de leerlingen! 

 

Het schooljaar is bijna ten einde en de zomervakantie in zicht. In de laatste 'echte' schoolweek is er vooral tijd voor afsluitende projecten van de marTINUSuren, werkweken en verschillende leuke excursies. 

De diploma's en jaarboeken (die de havo en vwo leerlingen gemaakt hebben) liggen klaar, de speeches zijn geschreven, de fotowand staat op zijn plek en de aula ziet er feestelijk uit. Wij zijn klaar voor de eerste diploma-uitreiking aan onze geslaagde eindexamenkandidaten.

In verband met de signalering van de processierups in Stede Broec, zijn een aantal activiteiten tijdens de laatste marTINUSweek aangepast. 

Zelf een elektrische wagen bouwen en er vervolgens mee racen; dat deden vier leerlingen van het Martinuscollege op 27 juni 2019. Als deelnemers aan de Greenpower Challenge, een wedstrijd voor scholenteams met zelfgebouwde kitcars, hebben zij ook nog eens de prijs voor kwalitatief beste auto gewonnen. Gefeliciteerd!

In aansluiting op de Nationale Dodenherdenking bezoeken leerlingen uit vmbo leerjaar 2 donderdag 4 en vrijdag 5 juli Amsterdamse oorlogsmonumenten en plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog.

Tijd voor ijs! Voor alle leerlingen is er op deze warme schooldag een heerlijk ijsje, bezorgd door leerlingen uit havo 2. Geniet ervan!

Alle 49 leerlingen die in mei 2019 meegedaan hebben aan het Cambridge Examen zijn geslaagd voor hun examen. Gefeliciteerd met deze mooie prestatie!