Nieuws

Een bijzondere dag voor onze examenleerlingen. Na een geweldig eindexamengala op woensdag 17 april jl. is op donderdag 18 april 2019 hun laatste 'lesdag'  voordat de eindexamens van start gaan. Vroeg in de ochtend vertrokken zo'n 150 examenleerlingen vmbo richting de Efteling.  Examenleerlingen havo/vwo vieren deze dag op school. 

Om meisjes kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT wordt jaarlijks Girlsday georganiseerd. Dit jaar was dat op donderdag 11 april 2019. Zo'n 10.000 meisjes in heel Nederland, waaronder leerlingen van onze school, bezochten deze dag verschillende bedrijven. 

Woensdag 17 april 2019 is het weer tijd voor het jaarlijkse eindexamengala. Bij het Vereenigingsgebouw in Bovenkarspel en bij De Paus in Lutjebroek worden de mooi uitgedoste leerlingen, met hun vaak bijzondere voertuigen, vanaf ca. 19.45 uur verwacht. 

Wanneer leraren een cijfer invoeren in Magister, ontvangen leerlingen en ouders hiervan vanaf maandag 15 april 2019 geen melding meer.

Een bijzondere locatie voor de les van vrijdag 5 april 2019. Leerlingen uit gymnasium zijn deze dag vroeg vertrokken naar Xanten, Duitsland om daar het Archeologisch Park te bezoeken.

Donderdag 4 april 2019 staat in het teken van lezen. Deze dag bezoeken jeugdboekenschrijvers onze leerlingen uit leerjaar 2. Maren Stoffels is een van hen en zij nam leerlingen uit mavo 2 vanmorgen mee in het spannende verhaal van haar boek Fright night .

Op woensdag 3 april 2019 was rapper, dichter en spoken word kunstenaar Elten Kiene bij onze leerlingen uit mavo 3 op bezoek. Hij heeft ze op creatieve en speelse wijze geleerd hun gevoelens onder woorden te brengen.

Woensdag 27 maart 2019 hebben een aantal enthousiaste en sportieve leerlingen meegedaan aan de voorronde volleybal van Olympic Moves.

Boekenweek is altijd een feestweek in onze mooie mediatheek. Dit jaar worden er slingers opgehangen in het thema van de boekenweek: 'De moeder de vrouw'. 

Een eigen politieke partij oprichten en politieke standpunten bepalen? Dat hebben onze basis- en kaderleerlingen uit leerjaar 4 voor het vak maatschappijleer & burgerschap gedaan.