Van 6 tot en met 13 oktober 2018 is het Roze Week in West-Friesland. Een week waarin dorpshuizen, sportclubs, gemeenten en scholen de regenboogvlag hijsen om diversiteit te vieren. Vanzelfsprekend hijst ook het Martinuscollege deze week de regenboogvlag.


Symbool

De regenboogvlag is het symbool van LHBTI (lesbisch, homo, biseksueel, transgender, interseksueel). Het laat zien dat er niet alleen zwart, wit of man of vrouw is, maar net zoveel diversiteiten bij mensen als er kleuren in de regenboog zijn.

 

Kunnen zijn wie je bent

Op het Martinuscollege vinden wij het belangrijk dat iedereen op school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden.

 

Regenboogbank en ideeënbussen

Naast het hijsen van de regenboogvlag wordt maandag tijdens de kleine pauze de door leerlingen gemaakte regenboogbank officieel onthuld. Dinsdag worden de ideeënbussen en posters van de GSA geplaatst en de hele week zijn er roze lekkernijen te koop bij de aula’s.  

 

Niet alleen tijdens roze week

Aandacht voor diversiteit is er overigens niet alleen tijdens de roze week. Jaarlijks doen wij mee aan Paarse Vrijdag, wij zijn aangesloten bij het Rainbow Netwerk en hebben een groep leerlingen die zich verenigd hebben in een GSA. Daarnaast komt het onderwerp ook regelmatig ter sprake tijdens (mentor)lessen.