Alle scholen voor voortgezet onderwijs in de regio werken samen met de gemeenten en Politie Noord-Holland Noord aan een veilig klimaat in en om de scholen in de regio. In het kader van deze samenwerking hebben donderdag 1 november 2018 alle scholen in de regio bezoek gehad van een drugshond. 


Controle op (sporen van) drugs

In aanwezigheid van de politie en burgemeester Wortelboer van de Gemeente Stede Broec zijn (kluisjes van) leerlingen gecontroleerd op de aanwezigheid van drugs of sporen hiervan. Bij geen van onze leerlingen zijn drugs of sporen hiervan aangetroffen. 

Gezonde school

Het Martinuscollege vindt het belangrijk een gezonde school te zijn. Het gaat bij een gezonde school over onderwijs over een gezonde levensstijl en over een motiverend onderwijsaanbod. De school besteedt extra aandacht aan het tegengaan van het gebruik van genotmiddelen als alcohol, nicotine en drugs. In verschillende lessen worden activiteiten ondernomen om het gebruik van alcohol, nicotine en drugs te voorkomen. Op schoolfeesten wordt geen alcohol geschonken en de school en het schoolterrein is rookvrij.