Vrijdag 13 december 2019 is het Paarse Vrijdag. Draag jij ook paars deze dag? 

 

Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren, studenten en ook leraren door het dragen van de kleur paars op school hun steun voor genderdiversiteit en seksuele diversiteit kunnen laten zien. De dag is voor het eerst georganiseerd in 2010 en inmiddels doen er tienduizenden jongeren mee aan Paarse Vrijdag.

 

Wees jezelf

Op het Martinuscollege ‘vertalen’ wij de boodschap van Paarse Vrijdag naar ‘wees jezelf’, omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen bij ons op school zichzelf kan zijn, ongeacht van wie je houdt of welk geslacht bij je past.

 

Paars en…

Naast het dragen van paars, worden er op school Paarse Vrijdag Kranten uitgedeeld en worden de regenboogvlaggen gehesen, zijn er paarse ballonnenbogen en is er een voorstelling op school te zien, LIFEGOALS X . Ook in verschillende (mentor)lessen wordt aandacht besteed aan Paarse Vrijdag. Extra leuk: leerlingen van onder andere onze school hebben meegewerkt aan de Paarse Vrijdag Krant. 


GSA

Natuurlijk is het ook belangrijk om na en voor 13 december een veilige en tolerante school te zijn met aandacht voor sekse, seksualiteit en genderdiversiteit. Daarom bestaat de Gender and Sexuality Alliance (GSA). De GSA is een groep leerlingen die maandelijks bijeen komt om gezellig te lunchen, ervaringen uit te wisselen en na te denken wat wij als school kunnen doen om gelijkheid en veiligheid voor iedereen te garanderen. Ben jij leerling en lijkt het je leuk om hier ook over mee te denken? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar mevrouw Reus Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.