Om meisjes kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT wordt jaarlijks Girlsday georganiseerd. Dit jaar was dat op donderdag 11 april 2019. Zo'n 10.000 meisjes in heel Nederland, waaronder leerlingen van onze school, bezochten deze dag verschillende bedrijven. 


Uitstapje naar New York

Leerlingen vmbo hebben een leuke ochtend bij Vitasys in Zwaagdijk-Oost gehad. Na een presentatie en rondleiding mochten de leerlingen zelf aan de slag. Een robot programmeren, 3D tekeningen maken met Tiltbrush, ingescande voorwerpen gebruiken in reclameposters en met de VR-bril een uitstapje maken naar New York. 


Alle zintuigen

Leerlingen mavo, havo, atheneum en gymnasium bezochten Syngenta Seeds in Enkhuizen. Ook hier stond een rondleiding op het programma en daarna was er tijd voor diverse experimenten waarbij alle zintuigen werden ingezet. In het laboratorium konden de leerlingen ervaren hoe belangrijk nauwkeurig werken is en werd kennis over de natuur op de proef gesteld. 


Girlsday 2019 was voor de Martinusleerlingen een groot succes. De leerlingen hebben veel gezien, geleerd en mogen doen. Wie weet ligt voor hen een toekomst in bèta, techniek en ICT in het verschiet! Meer weten over Girlsday? Klik hier.