Logeren in een gastgezin en naar school in het buitenland? Leerlingen uit vwo leerjaar 3 en uit havo, vwo leerjaar 4 zijn in de week van 5 tot en met 10 mei in Duitsland en Spanje om dit te ervaren. 

 

Global Citizen School

Als Global Citizen School is internationalisering op het Martinuscollege een vast onderdeel van het onderwijsprogramma. In het kader van internationalisering bieden wij leerlingen dan ook de kans kennis te maken met leeftijdsgenoten uit het buitenland en te ervaren hoe het dagelijks leven in een ander land dan Nederland is.

Naar Duitsland

Leerlingen uit leerjaar 3 atheneum en gymnasium zijn maandag 6 mei 2019 vroeg vertrokken naar de Städtische Gesamtschule in Bocholt, Duitsland. Na een kennismaking en rondleiding gingen de leerlingen ‘s middags naar hun gastgezin en maakten zij zich op voor een heuse stadsrally. Dinsdag staat een ontvangst door de burgemeester op de agenda, gevolgd door lessen, een stadsbezoek en bowlen. Woensdag vertrokken de Nederlandse en Duitse leerlingen samen richting Nederland. De eerste stop is Amsterdam, waar opdrachten gemaakt worden en de stad wordt bekeken. Donderdag wordt er op het Martinuscollege gewerkt aan opdrachten en in de middag Hoorn bezocht. Na een barbecue op donderdagavond, wordt op vrijdag nog een verslag gemaakt van de ervaringen van de afgelopen week, waarna de Duitse leerlingen weer naar Duitsland vertrekken.

Naar Spanje

Leerlingen uit havo, atheneum en gymnasium leerjaar 4 zijn zondag 5 mei 2019 vroeg naar Madrid, Spanje gevlogen. Nadat in maart 2019 de Spaanse leerlingen in Nederland te gast zijn geweest, is het nu de beurt aan de Martinusleerlingen om in een gastgezin in Spanje te verblijven. Met een druk, leerzaam en ook leuk programma ontdekken de leerlingen het Spaanse leven, de Spaanse middelbare school, bezoeken zij Madrid en werken zij aan hun Spaans en Engels. 

Wij wensen iedereen een geweldige week toe!