De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en het mooiste boek te kiezen. Woensdag 5 juni 2019 zijn in Tivoli, Utrecht de winnaars bekend gemaakt en leerlingen van het Martinuscollege waren daar natuurlijk bij. 


Aantrekkelijk maken

Naast dat lezen leuk is, is het ook goed voor de ontwikkeling van onder andere taalvaardigheden en het concentratievermogen. Om lezen extra aantrekkelijk te maken voor leerlingen heeft de school een gezellige mediatheek met een grote collectie boeken, wordt er in de lessen veel aandacht besteed aan lezen en zijn er regelmatig projecten die te maken hebben met lezen. Zo komen regelmatig schrijvers op school langs, zijn er voorleeswedstrijden tijdens marTINUSweken en stimuleren wij leerlingen deel te nemen aan de Jonge Jury. 


Prijzen

Tot 1 mei 2019 konden leerlingen stemmen voor de Prijs van de Jonge Jury 2019 en de Jonge Jury Debuutprijs 2019. Op 5 juni is bekend gemaakt welke titels in de prijzen zijn gevallen tijdens de Dag van de Jonge Jury. 12 leerlingen uit ha1 en g1 mochten deze dag bijwonen. Met optredens van artiesten als Vinchenzo en Jeronimo, workshops, een literaire kermis, signeersessies en nog veel meer was het een feestelijke dag. De winnaars? Nadine Swagerman met het boek 'Eén waarheid' won de Jonge Jury Debuutprijs en Mel Wallis de Vries met het boek 'Wild' won de Prijs van de Jonge Jury. 



Meedoen aan de Jonge Jury 2020?

Je kunt nu al beginnen met lezen voor de Jonge Jury 2020. Kijk voor meer informatie op de website van Jonge Jury.