Rome, Londen, Krakau en Berlijn...Deze week zijn leerlingen uit havo 4 en vwo 5 op werkweek naar prachtige bestemmingen in Europa. Volgende week mogen leerlingen uit havo en vwo 3 die Cambridge Engels volgen op reis naar Cambridge. 

 

Wereldburger worden

De samenleving is internationaal is georiënteerd en ‘over de grens’  kijken vinden wij als school heel belangrijk. Het Martinuscollege is dan ook een Global Citizen School; een school waar internationalisering een vanzelfsprekend en vast onderdeel van het onderwijs is waar leerlingen worden opgeleid tot wereldburger. 

Internationalisering als onderdeel van het onderwijs

Het Martinuscollege doet mee aan internationale, vakoverstijgende projecten, organiseert uitwisselingen met andere Europese scholen voor voortgezet onderwijs. Leerlingen maken korte (steden)reizen naar het buitenland, we besteden veel aandacht aan ons talenonderwijs en leerlingen communiceren met leerlingen uit andere landen door middel van eTwinning- en e-mailprojecten.

 

Naar Cambridge met Cambridge Engels

Deze week hebben leerlingen uit havo 4 en vwo 5 als werkweek o.a. Rome, Londen, Krakau en Berlijn bezocht. Volgende week reizen leerlingen die Cambridge Engels volgen en nu in het derde leerjaar zitten af naar Cambridge. Er is een mooi programma voor hen samengesteld: een rondleiding door Cambridge o.l.v. een gids, een wandeling van Grantchester naar Cambridge, een bezoek aan het Zoology Museum en het Fitzwilliam Museum en natuurlijk punting op de Cam. De leerlingen logeren in Engelse gastgezinnen.

Wij wensen iedereen een gezellige en leerzame reis toe!