havo

In de GEO-week, een week vol expedities met aardrijkskunde, zijn er tal van activiteiten voor leerlingen. Bedrijfsbezoeken, gastlessen of veldwerk op locatie. Havo 2 ging woendag 5 juni 2019 naar Rijkswaterstaat.

Leerlingen uit havo 4 zijn donderdag 6 juni op excursie geweest naar de Bijlmermeer in Amsterdam. Met leraren en gidsen hebben zij de buurt op verschillende manieren bekeken. 

Ieder najaar doen leerlingen uit havo en vwo leerjaar 4 tijdens het vak economie mee aan het online beleggingsspel Scholenstrijd. Een aantal leerlingen vond dit zo leuk dat zij op eigen initiatief ook hebben deelgenomen aan de voorjaarseditie. Bob uit havo 4 blijkt een goede belegger te zijn want hij is eerste geworden van 4500 deelnemers.

Na het bedenken van een opvangmechanisme voor eieren, hebben leerlingen uit havo 4 bij NLT nu een apparaat gemaakt waarmee ze eieren zo ver mogelijk kunnen verplaatsen. Naast veel plezier leverde dit ook leuke resultaten op.

Eieren gooien van de trap en uit het raam van het klaslokaal? Leerlingen uit havo 4 hebben bij NLT van uitsluitend papier en plakband een opvangmechanisme voor een ei bedacht én uitgeprobeerd.