vwo

 

Zit jij in de derde klas van het vwo? Dan maak je dit schooljaar een profielkeuze die bepaalt welke studie jij straks wel kan gaan doen en welke niet. Een belangrijke beslissing dus. Op 2 november 2018 organiseert de VU in Amsterdam een profielkeuzefestival om jou te helpen de juiste keuze te maken. Ga jij erheen?

Zit jij in vwo 5 of 6 en heb jij naast je school tijd en zin in een nieuwe uitdaging? Misschien is deelname aan een masterclass van het Pre-University College iets voor jou. 

Rubin uit ha1 geeft vandaag op school een workshop 'drone bouwen en vliegen' en het Jeugdjournaal heeft hier een item over gemaakt. Kijk jij vanavond ook? 

Leerlingen uit AG4 die hebben deelgenomen aan de masterclass 'migratie en vluchtelingen' van het Pre-University College, hebben deze masterclass succesvol afgerond.  

Werken in de techniek? Natuurlijk is dat ook iets voor meisjes. Tijdens een bezoek aan Tata Steel werd dit nog eens extra benadrukt. 

 

Leerlingen uit havo 4 en atheneum en gymnasium 4 & 5 hebben bij de Athenespelen twee geweldige dagen beleefd en ook nog eens een prachtige 9e plaats gehaald. 

Morgen doen onze derdejaars leerlingen die Cambridge Engels volgen, examen voor hun First Certificate in English (FCE). Wij wensen ze hierbij heel veel succes! 

Leerlingen uit gymnasium leerjaar 1 hebben maandag 7 mei 2018 mee mogen werken in het archeologisch opgravingsgebied in de 'achtertuin' van het Martinuscollege. Een indrukwekkende middag!

Milou (vwo 6) en Janna (vwo 5) hebben respectievelijk de 1e en 3e prijs gewonnen bij de Duits-Nederlandse literatuur- en vertaalwedstrijd voor scholieren. Op 18 april jl. zijn deze prijzen, tijdens een feestelijke prijsuitreiking op de Deutsche Schule in Den Haag, uitgereikt. 

Türkiye'de değişim; oftwel: uitwisseling in Turkije. Tien leerlingen uit atheneum/gymnasium leerjaar 4 die meedoen aan het internationale project 'Fluency in Water' zijn deze week op bezoek bij leeftijdsgenoten in Turkije.