vwo

Ademhalingsstelsel ontdekken, ogen ontleden en hersenen zoeken. Leerlingen uit AG5 hebben vandaag een practicum voor het vak biologie.

Zit jij in vwo 5 of 6 en heb jij naast je school tijd en zin in een nieuwe uitdaging? Misschien is deelname aan een masterclass van het Pre-University College iets voor jou. 

Twee jaar geleden hadden leerlingen uit (toen) gymnasium leerjaar 3 een uitwisseling met leeftijdsgenoten uit Duitsland. Twee jaar later hebben de leerlingen nog steeds contact met elkaar en ontvingen wij een leuke foto van een ‘reünie’.

Een bijzondere locatie voor de les van vrijdag 5 april 2019. Leerlingen uit gymnasium zijn deze dag vroeg vertrokken naar Xanten, Duitsland om daar het Archeologisch Park te bezoeken.

Dinsdag 26 maart 2019 is alweer de vijfde gymnasiumdag; een ‘eigen’ dag voor al onze gymnasiumleerlingen waarop de opleiding in het zonnetje wordt gezet en er alle ruimte is voor contact tussen de leerlingen van verschillende leerjaren.

Een leraar merkte op dat Rick leuke video's maakte en zei "daar moet je wat mee doen". Dat resulteerde in een script voor een film, Het Jubileum, waarvoor nu de opnames in volle gang zijn.  

Ze leveren groente voor McDonald's in 10 europese landen en wat vandaag aan groente binnenkomt ligt morgen in de supermarkt. Zomaar een paar ‘weetjes’ over Hessing in Zwaagdijk, een bedrijf waar groente en fruit wordt verwerkt tot allerlei producten voor supermarkten, catering en restaurants.  Leerlingen uit AG5 mochten er op bezoek.

Mondeling examen Duits? Dat doen leerlingen uit havo 5 en vwo 6 al een aantal jaar in Duitsland. Aanstaande vrijdag is het weer zover en vertrekken de leerlingen al vroeg met de bus naar Münster. 

Woensdag 13 maart 2019 staat er voor leerlingen uit atheneum en gymnasium 5c een bijzondere gastles op het programma.  Zij krijgen dan les over belastingen en provinciaal beleid van niemand minder dan de commissaris van de koning, de heer Van Dijk.

Het Pre-University College gaat weer van start. Vanaf april 2019 kunnen leerlingen uit 4 en 5 vwo weer meedoen aan het Pre-University College aan de Vrije Universiteit en hierbij kiezen uit interessante masterclasses. Welke masterclass ga jij volgen?