Het Pre-University College gaat weer van start. Vanaf april 2019 kunnen leerlingen uit 4 en 5 vwo weer meedoen aan het Pre-University College aan de Vrije Universiteit en hierbij kiezen uit interessante masterclasses. Welke masterclass ga jij volgen?


Kennis maken met wetenschap, universitair onderwijs en onderzoek

Het Pre-University College is een unieke samenwerking van middelbare scholen en de Vrije Universiteit in Amsterdam. Het Pre-University College biedt nieuwsgierige en gemotiveerde leerlingen al op de middelbare school de kans kennis te maken met wetenschap, onderzoek en universitair onderwijs. Deelname verbreedt de algemene kennis en kan van waarde zijn bij de toelating tot een vervolgopleiding.


Van biodesign tot oefenrechtbank

Leerlingen die deelnemen aan het Pre-University College volgen een masterclass naar keuze. De masterclasses hebben thema’s als ‘biodesign’, ‘oefenrechtbank’, ‘liberalisme en jij’, ‘duurzame innovaties’ en ‘migratie en vluchtelingen’. Een masterclass bestaat uit vier colleges die meestal na schooltijd plaatsvinden op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na afloop ontvangen deelnemers een certificaat van deelname.