Een leraar merkte op dat Rick leuke video's maakte en zei "daar moet je wat mee doen". Dat resulteerde in een script voor een film, Het Jubileum, waarvoor nu de opnames in volle gang zijn.  

 

Script echt verfilmen

Met medewerking van onder andere enthousiaste medeleerlingen, school, Inventas en De Drommedaris is het mogelijk het script ook daadwerkelijk te verfilmen. In vier draaidagen hopen de leerlingen dan eind april alles gefilmd te hebben. Eind mei moet de montage gereed zijn en kan de film in première. Nog even geduld dus.

Drie heksen en een ritueel

Het Jubileum speelt zich af in twee tijdvakken. Het verhaal begint zo’n 250 jaar geleden aan het einde van de heksenvervolging. De drie laatst overgebleven heksen richten een school op, het Martinuscollege, als dekmantel voor hun plan om hun mede-heksen weer terug naar deze wereld te kunnen brengen. Hiervoor moet een ritueel worden uitgevoerd, maar voordat de heksen dit kunnen doen, verdwijnen ze in het niets. Anno 2019 keren de drie heksen terug en willen zij alsnog hun ritueel uitvoeren. Scholieren van de school proberen dit uit alle macht te voorkomen, wat resulteert in een komisch kat-en-muisspel met driftbuien en home alone-achtige taferelen.