Zit jij in vwo 5 of 6 en heb jij naast je school tijd en zin in een nieuwe uitdaging? Misschien is deelname aan een masterclass van het Pre-University College iets voor jou. 

 

Wat is het Pre-University College?

Het Pre-University College is een unieke samenwerking van middelbare scholen, waaronder het Martinuscollege, en de Vrije Universiteit in Amsterdam. Het Pre-University College biedt nieuwsgierige en gemotiveerde leerlingen al op de middelbare school de kans kennis te maken met wetenschap, onderzoek en universitair onderwijs. 

Voor wie is het Pre-University College?

Deelname aan het Pre-University College is speciaal voor atheneum en gymnasiumleerlingen uit leerjaar vijf en zes die verder willen kijken dan hun atheneum- of gymnasiumdiploma. Leerlingen die nieuwsgierig zijn, een gezonde dosis ambitie en motivatie hebben én interesse hebben in wetenschappelijk onderzoek en universitair onderwijs. Van de deelnemende leerlingen wordt ook een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid verwacht.Masterclass

Leerlingen die deelnemen aan het Pre-University College volgen een masterclass naar keuze. De masterclasses hebben thema’s als ‘vraagtekens bij internationale veiligheid’, ‘USA en de wereldpolitiek’, ‘medische fysica’, ‘illusie en waarnemen’ en ‘het bijzondere brein’. Een masterclass bestaat uit een aantal bijeenkomsten die meestal na schooltijd plaatsvinden op de Vrije Universiteit in Amsterdam.


Meer weten of aanmelden?

Wil je meer informatie of jezelf aanmelden? Neem dan contact op met mevrouw Kruse, pre-university coördinator, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ga even bij haar langs. Je kunt ook kijken op de website van Pre-University College