Op woensdag 3 april 2019 was rapper, dichter en spoken word kunstenaar Elten Kiene bij onze leerlingen uit mavo 3 op bezoek. Hij heeft ze op creatieve en speelse wijze geleerd hun gevoelens onder woorden te brengen.

 

Spoken word performancekunst

Spoken word is performancekunst die elementen van poëzie, storytelling en rap combineert. Bij spoken word leer je de woorden van het papier halen en ze tot leven brengen. Dit maakt spoken word direct, verstaanbaar en gericht op het publiek.  Elten begon de gastles met een voorstelronde vol humor, om het ijs te breken.  Niet lang daarna vroeg hij de leerlingen zichzelf te omschrijven aan de hand van een woordenlijst. Wat maakt je blij of misschien wel boos, wie zijn jouw favoriete mensen? vroeg hij hen. 

 

Humor, respect en applaus

De woordenlijsten en associaties van de leerlingen gingen alle kanten op, want iedereen is anders. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal en onze leerlingen hebben hun eigen verhaal geschreven. Zij leerden bij Elten op zichzelf te vertrouwen en vanuit zichzelf te schrijven en voor te dragen. Je moet immers jezelf kennen om echt in de wereld te kunnen staan. Enkele leerlingen durfden het zelfs aan om hun verhaal voor te dragen. Dit ging gepaard met humor en respect en applaus; wat Elten Kiene ook heeft verdiend!