Nieuws

Valentijnsdag valt vroeg dit jaar op het Martinuscollege. Op woensdag 13 februari 2019 bezorgt de leerlingenraad 1700 rozen bij leerlingen en medewerkers van de school.

Gezonde leerlingen presteren beter! Het Martinuscollege is een Gezonde School; een school die structureel aandacht besteed aan gezondheid. Naast de certificaten 'sport en bewegen' en 'welbevinden'  hebben wij nu ook de Gouden Schoolkantine Schaal ontvangen. 

Gezien willen worden. Erkenning, liefde en acceptatie zoeken. Iedereen streeft zijn eigen ambities na in de voorstelling van de examenleerlingen havo en vwo van het Martinuscollege uit Grootebroek. Op donderdag 14 februari 2019 spelen zij in theater Hét Postkantoor op een eigentijdse manier ‘De meeuw’ van Tsjechov en ronden hiermee het vak Kunst (drama) af.

Het Pre-University College gaat weer van start. Vanaf april 2019 kunnen leerlingen uit 4 en 5 vwo weer meedoen aan het Pre-University College aan de Vrije Universiteit en hierbij kiezen uit interessante masterclasses. Welke masterclass ga jij volgen?

Wilt u meer weten over de methode Positive Behavior Support (PBS) en de Did It schoolapp? Kom dan maandag 11 februari 2019 naar de interactieve ouderavond van de oudervereniging.

Tijdens onze open dagen konden bezoekers in de mediatheek een mooie prijs winnen bij de 'poëzie escape room'. Vandaag is de winnaar bekend gemaakt. 

Wie verras jij op Valentijnsdag? De leerlingenraad heeft ook dit jaar weer een rozenactie voor Valentijnsdag, waarbij tegen een kleine bijdrage een roos in de klas wordt bezorgd. 

Donderdag 24 en vrijdag 25 januari 2019 tussen 18.30 en 21.30 uur staat het Martinuscollege in het teken van de open dagen. Kom jij ook bij ons langs? Je bent bent van harte welkom. 

Draaien, boren, plaatwerken, constructie en lassen. Drie leerlingen van de afdeling techniek vmbo hebben hiermee een prachtige eerste plaats en een wisselbeker behaald bij een techniekwedstrijd op 17 januari 2019 van Tetrix Bedrijfsopleidingen.

Welke opleiding kies je na de middelbare school? Om leerlingen een goede keuze te laten maken, wordt binnen het vmbo en de mavo al in leerjaar 3 gestart met voorlichting over vervolgopleidingen.