Nieuws

De afgelopen maanden hebben de examenleerlingen uit havo, atheneum en gymnasium hard gewerkt aan hun profielwerkstuk. Dinsdag 18 december 2018 presenteren zij hun onderzoeksresultaten aan ouders, medeleerlingen, leraren en andere belangstellenden.

Vrijdag 14 december 2018 is het Paarse Vrijdag. Draag jij ook paars deze dag? 

Gezonde leerlingen presteren beter! Het Martinuscollege is een Gezonde School; een school die structureel aandacht besteed aan gezondheid. Naast het certificaat 'sport en bewegen' hebben wij nu ook het certificaat 'welbevinden' ontvangen. 

Op deze, voor Sinterklaas en de Pieten, drukke dag, hebben zij toch tijd vrij kunnen maken om het Martinuscollege te bezoeken. Met snoepgoed en het grote boek zijn Sinterklaas en de Pieten de klassen langs gegaan. Vanmiddag hebben de leerlingen geen les, maar is er tijd om met de klas Sinterklaas te vieren. Veel plezier allemaal!

Hoe worden in Nederland wetten gemaakt? Hoe breng je een wetsvoorstel in stemming? Wat doet de Tweede Kamer? Leerlingen uit mavo 4 hebben zelf ervaren hoe de Nederlandse politiek werkt en kunnen deze vragen inmiddels dan ook goed beantwoorden.

Een indrukwekkende les vanmorgen voor leerlingen uit 4 vmbo die gekozen hebben voor het keuzedeel 'bijzondere keuken'. Slager Groot uit Lutjebroek kwam in de keuken van de school een half varken uitbenen. 

Voor ouder(s)/ verzorger(s) van leerlingen in groep 7 of 8 van de basisschool die wat meer informatie over het voortgezet onderwijs willen, organiseren wij jaarlijks een informatieavond. Dit schooljaar is deze ouderinformatieavond op maandag 10 december 2018 van 19.00 uur tot 21.00 uur. Komt u ook?

Leerlingen uit groep 8 van de basisschool maken volgend jaar de spannende overstap naar het voortgezet onderwijs en kiezen een school die bij hen past. Om leerlingen alvast een beetje te laten ervaren hoe een dag op de middelbare school eruit kan zien, organiseren wij voor hen 'Martinus for one day'. 

Hoe denken leerlingen uit leerjaar 2 vmbo over meisjes- of jongensberoepen en bestaan deze eigenlijk wel? Volgens de meeste leerlingen op het Martinuscollege niet. Zij vinden dat het bij het kiezen en uitoefenen van een beroep vooral belangrijk is dat je er plezier in hebt en een goede opleiding hebt gehad. 

In september 2018 heeft de schoolfotograaf foto's gemaakt van leerlingen en klassen van het Martinuscollege. Ouders)/verzorger(s) kunnen aangeven welke foto's van hun kind zij willen bestellen.