Gezien willen worden. Erkenning, liefde en acceptatie zoeken. Iedereen streeft zijn eigen ambities na in de voorstelling van de examenleerlingen havo en vwo van het Martinuscollege uit Grootebroek. Op donderdag 14 februari 2019 spelen zij in theater Hét Postkantoor op een eigentijdse manier ‘De meeuw’ van Tsjechov en ronden hiermee het vak Kunst (drama) af.

 

Licht en geluid

De twaalf leerlingen die betrokken zijn bij de voorstelling zijn niet alleen druk met het spel. Ze zijn ook betrokken bij de promotie, licht, geluid, fotografie en de locatie. Als locatie is ook dit jaar gekozen voor Theater Hét Postkantoor.

Succes als graadmeter voor geluk

De meeuw gaat over een groep jonge mensen die hun weg proberen te vinden in een wereld waarin succes de graadmeter voor geluk lijkt te zijn geworden. Maar wanneer ben je succesvol? Als je zo veel mogelijk abonnees op YouTube hebt? Als je weet hoe je sexy en toch real kunt zijn? Of als jouw insta-post de meest gelikte is? En wat doe je als je je niet kunt verbinden met het snelle oppervlakkige succes van deze digitale werkelijkheid omdat je theater wilt maken? 

 

Gezien worden

Alle personages in De meeuw willen ‘gezien worden’. Ze zoeken erkenning, liefde en acceptatie. Iedereen streeft zijn eigen ambities na. Tijdens de zomervakantie komen de personages erachter dat deze nietsontziende zoektocht ook een nare keerzijde heeft.

 

Twee voorstellingen

Twee keer spelen de leerlingen de voorstelling. ‘s Middags is er een besloten voorstelling voor leraren en leerlingen van de school en ‘s avonds een voorstelling voor ouders, broertjes en zusjes en andere belangstellenden.  Voor € 5,- zijn kaartjes te koop bij theater Hét Postkantoor.