vmbo

Draaien, boren, plaatwerken, constructie en lassen. Drie leerlingen van de afdeling techniek vmbo hebben hiermee een prachtige eerste plaats en een wisselbeker behaald bij een techniekwedstrijd op 17 januari 2019 van Tetrix Bedrijfsopleidingen.

Welke opleiding kies je na de middelbare school? Om leerlingen een goede keuze te laten maken, wordt binnen het vmbo en de mavo al in leerjaar 3 gestart met voorlichting over vervolgopleidingen.

Vrijdag 21 december 2018 vieren leerlingen uit de onderbouw vmbo kerst met hun mentoren. Naast gezellig samenzijn en een kerstmaaltijd, staat deze viering ook in het teken van maatschappelijke betrokkenheid.

Voor leerlingen uit vmbo leerjaar 4 met het keuzevak Geüniformeerde Dienstverlening & Veiligheid stond afgelopen week in het teken van hun proeve van bekwaamheid.

Een indrukwekkende les vanmorgen voor leerlingen uit 4 vmbo die gekozen hebben voor het keuzedeel 'bijzondere keuken'. Slager Groot uit Lutjebroek kwam in de keuken van de school een half varken uitbenen. 

Hoe denken leerlingen uit leerjaar 2 vmbo over meisjes- of jongensberoepen en bestaan deze eigenlijk wel? Volgens de meeste leerlingen op het Martinuscollege niet. Zij vinden dat het bij het kiezen en uitoefenen van een beroep vooral belangrijk is dat je er plezier in hebt en een goede opleiding hebt gehad. 

Leerlingen die in vmbo 4 het keuzevak design & decoratie hebben gekozen, leggen de laatste hand aan een prachtige wandschildering in een van onze lokalen. 

Ben jij vmbo-leerling en heb jij ideeën over hoe het onderwijs (nog) beter kan? Wil jij vertellen wat jij vindt van het onderwijs op jouw school? Dan is de VO-raad op zoek naar jou. 

Twintig ambitieuze leerlingen die op zoek zijn naar een fijne stageplek gaan vrijdag 7 september 2018 speeddaten met vertegenwoordigers van horecabedrijven uit de regio.

In de vierde Martinusweek gaan klassen uit leerjaar 2 vmbo naar Amsterdam om bijzondere oorlogsmonumenten te bezichtigen. Deze dag wordt op een ontspannen manier afgesloten met een bezoek aan Artis.