Verspanen, metaalbewerken, lassen en mechatronica zijn onderdelen van de 7e editie van de MetaalTalentWedstrijd van Tetrix Techniekopleidingen. Daan, Robin en Piedro zijn maandag 4 maart jl. officieel gehuldigd als winnaars van deze wedstrijd en mochten de wisseltrofee, gegraveerd en wel, in ontvangst nemen uit handen van Lars Edema van Tetrix.


Barbecue in een dag

Op 17 januari jl. al streden drie teams van het Bredero Beroepscollege, Technisch College Velsen en het Martinuscollege bij Tetrix Techniekopleidingen in Zaandam om de titel MetaalTalent 2019. De teams, bestaande uit drie vierdejaars vmbo leerlingen kregen op de wedstrijddag een opdracht tot het maken van een werkstuk; dit jaar een barbecue. De leerlingen zijn vervolgens beoordeeld op hun vaardigheden op het gebied van verspanen, constructie bankwerken en lassen en op het eindproduct, de onderlinge samenwerking en veilig werken.

 

Aandacht voor techniek

Tetrix Techniekopleidingen organiseerde deze techniekwedstrijd dit jaar voor de 7e keer. Doel is om meer aandacht te geven aan de techniektoppers in de regio en om leerlingen kennis te laten maken met de techniekopleidingen.