In aansluiting op de Nationale Dodenherdenking bezoeken leerlingen uit vmbo leerjaar 2 donderdag 4 en vrijdag 5 juli Amsterdamse oorlogsmonumenten en plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog.


Bewustwording

Tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei worden alle burgers en militairen die waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties, herdacht. Het Martinuscollege vindt het belangrijk dat leerlingen zich bewust zijn van de betekenis van deze herdenking  en van alles wat hieraan vooraf gegaan is. Maar ook wat mensen daarvan voor het heden en de toekomst kunnen leren.

 

Presentaties

Tijdens de marTINUSweek hebben leerlingen presentaties gehouden over Amsterdamse oorlogsmonumenten en plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de excursie bezoeken de klassen deze monumenten Leerlingen gaan onder andere langs het Auschwitzmonument, De Hollandsche Schouwburg, De Dokwerker en het Joods Verzetsmonument.  

Artis

Er is ook ruimte voor ontspanning door middel van een bezoek aan Artis. Wij wensen iedereen een leerzame en gezellige dag toe!