Het hoger algemeen voortgezet onderwijs (havo) duurt vijf jaar. Na het examen kunnen leerlingen hun opleiding voortzetten in het hoger beroepsonderwijs (hbo). Ook kunnen ze doorgaan naar de vijfde klas van het atheneum.

 

Brugklas voor mavo/havo

De brugklas mavo/havo is een dakpanklas. We presenteren en toetsen in deze brugklas de leerstof op twee niveaus. Leerlingen leggen in dit jaar een goede basis en krijgen een duidelijk beeld van het niveau dat bij hen past: mavo 2 of havo 2.  Daarmee is de mavo/havo brugklas een prima start voor leerlingen die havo willen proberen.

 

Sportklas

Leerlingen met een mavo (vmbo (tl) of een mavo/havo advies die houden van sporten en nieuwe dingen proberen, kunnen kiezen voor de mavo/havo sportklas. Een klas met veel actieve werkvormen, elke dag sportlessen en werken aan modules als EHBO en gezondheid & voeding. Leerlingen uit de sportklas maken hun huiswerk op school. 

Brugklas voor havo/atheneum

De brugklas havo/atheneum is een dakpanklas. We presenteren en toetsen in deze brugklas de leerstof op twee niveaus. Leerlingen leggen in dit jaar een goede basis en krijgen een duidelijk beeld van het niveau dat bij hen past: havo 2 of atheneum 2.

 

Bovenbouw havo

De bovenbouw van het havo (vanaf klas vier), wordt de tweede fase genoemd. 

Havisten Competent

Vanaf havo 3 wordt gewerkt met het onderwijsconcept  'Havisten Competent' in de vaklessen. Hierbij draait het om het aanleren van vaardigheden die, naast kennis, noodzakelijk zijn voor een succesvolle vervolgstudie op het HBO.  

Profielen

De leerlingen van de bovenbouw kunnen kiezen uit vier vaste vakkenpakketten, de zogenaamde profielen. Deze profielen zijn:

  • natuur en gezondheid
  • natuur en techniek
  • economie en maatschappij
  • cultuur en maatschappij