De samenleving is internationaal georiënteerd en dus is ‘over de grens’ kijken heel belangrijk. Internationalisering is op het Martinuscollege dan ook een vanzelfsprekend onderdeel van het onderwijs.

 

Internationalisering als onderdeel van het onderwijs

Het Martinuscollege doet mee aan internationale, vakoverstijgende projecten, organiseert uitwisselingen met andere Europese scholen voor voortgezet onderwijs. Leerlingen maken korte (steden)reizen naar het buitenland, we besteden veel aandacht aan ons talenonderwijs en leerlingen communiceren met leerlingen uit andere landen door middel van eTwinning- en e-mailprojecten.

Alle leerlingen van de school die in de boven- en onderbouw atheneum of gymnasium onderwijs volgen, moeten tenminste eens in hun schoolloopbaan in contact komen met leerlingen in een ander land: bij voorkeur direct in het buitenland, eventueel via een digitaal project.

 "Ik ben op werkweek naar Berlijn geweest en heb in een gastgezin in Spanje gelogeerd. In Berlijn heb ik heel veel gezien, geleerd en gelachen. Naar Spanje gaan was best spannend maar ook wel weer ontzettend leuk. Ook hier heb ik heel veel geleerd en gezien en we hebben het enorm gezellig gehad. Het klikte heel goed met mijn gastgezin en ik ga deze zomer weer op bezoek" - Myrthe uit 5 vwo 

Cambridge Engels vanaf de brugklas

Getalenteerde leerlingen in de onderbouw hebben de kans in drie jaar het First Certificate in English te halen. Dit certificaat wordt wereldwijd erkend als bewijs dat de leerling beschikt over B-2 niveau. Na het First Certificate programma in de onderbouw kunnen leerlingen ervoor kiezen om in de bovenbouw havo/atheneum/gymnasium verder te leren voor het Cambridge Advanced in English (CAE) examen.

 

Uitwisselingen

Tijdens een uitwisseling met een andere school in het buitenland verblijven leerlingen van het Martinuscollege enkele dagen in een gastgezin in het buitenland. Daar leren zij de taal, de omgeving en de cultuur beter kennen. De buitenlandse studenten verblijven op hun beurt ook in Nederland bij het gezin van de Martinusleerling.

 

Spanje en Duitsland

Tijdens de uitwisseling wordt altijd tijd doorgebracht op de school in het betreffende land. Ook uitstapjes in de omgeving maken onderdeel uit van het programma. Aan deelname aan de uitwisselingen zijn altijd educatieve opdrachten verbonden. Op het Martinuscollege is op dit moment een internationale uitwisseling mogelijk met twee scholen voor voortgezet onderwijs in Duitsland en een school voor voortgezet onderwijs in Spanje.