Het middelbaar algemeen voortgezet onderwijs (mavo) duurt vier jaar. Het mavo wordt ook wel de theoretische leerweg van het vmbo genoemd. Er worden geen beroepsgerichte vakken aangeboden.

Na het examen kunnen leerlingen hun opleiding voortzetten in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) niveau 4. Als hun examenpakket aan bepaalde eisen voldoet, is doorstroming naar het vierde leerjaar havo mogelijk. Via een aanvullend onderwijsprogramma zorgen we voor een optimale aansluiting tussen mavo 4 en havo 4.

 

Brugklas vmbo kader/mavo

De brugklas vmbo kader/mavo is een dakpanklas. We presenteren en toetsen in deze brugklas de leerstof op twee niveaus. Leerlingen leggen in dit jaar een goede basis en krijgen een duidelijk beeld van het niveau dat bij hen past: vmbo kader 2 of mavo 2. Daarmee is de vmbo kader/mavo brugklas een prima start voor leerlingen die mavo willen proberen.

 

Brugklas voor mavo/havo

De brugklas mavo/havo is een dakpanklas. We presenteren en toetsen in deze brugklas de leerstof op twee niveaus. Leerlingen leggen in dit jaar een goede basis en krijgen een duidelijk beeld van het niveau dat bij hen past: mavo 2 of havo 2.  Daarmee is de mavo/havo brugklas een prima start voor leerlingen die havo willen proberen.

 

Bevordernormen
Examenreglement mavo
Uitslagregeling

Exameneisen 2020

 

Handige site

Aanbevelingswaardig is de site: mijneindexamen.nl. Deze site geeft alle informatie over het rooster en de regelgeving rondom het eindexamen specifiek gericht op het gekozen vakkenpakket van de examenleerling.