De samenleving is internationaal georiënteerd en dus is ‘over de grens’ kijken heel belangrijk. Internationalisering en daarmee ook goed taalonderwijs is op het Martinuscollege dan ook een vanzelfsprekend onderdeel van het onderwijs. Omdat veel vervolgopleidingen in het Engels zijn, is het op het Martinuscollege mogelijk Cambridge Engels te volgen. 

 

Cambridge Engels vanaf de brugklas

Getalenteerde leerlingen hebben vanaf leerjaar 1 de kans in drie jaar het First Certificate in English te halen. Dit certificaat wordt wereldwijd erkend als bewijs dat de leerling beschikt over B-2 niveau.

"Omdat veel vervolgopleidingen in het Engels zijn, heb ik voor Cambridge Engels gekozen. Je leert daar nóg beter Engels. We doen ook leuke activiteiten als theater maken met Phileas Fogg, een British Bake-off én in leerjaar drie mag je op reis naar Cambridge. Voordeel voor nu? Bij Netflix heb ik geen ondertiteling meer nodig!" - Emma uit vwo 2

Ook in de bovenbouw

Na het First Certificate programma in de onderbouw kunnen leerlingen ervoor kiezen om in de bovenbouw havo/atheneum/gymnasium verder te leren voor het Cambridge Advanced in English (CAE) examen. 

Voordelen Cambridge Engels

- examen mogelijk op vijf niveaus
- wereldwijd erkend certificaat
- certificaat biedt goede academische en praktijkgerichte kwalificatie