Vanaf havo 4 wordt gewerkt met het onderwijsconcept  'Havisten Competent'. Dit concept bestaat al tien jaar wordt op zo’n dertig scholen in Nederland toegepast.


Vijf vaardigheden

Het draait bij Havisten Competent om vijf vaardigheden waarvan uit onderzoek is gebleken dat deze, naast kennis, noodzakelijk zijn voor een succesvolle vervolgstudie op het HBO. Deze vaardigheden zijn: 

1. het eigen leerproces sturen;
2. beroepshouding ontwikkelen;
3. informatievaardigheden ontwikkelen;
4. probleemoplossend werken;
5. samenwerken.


Genoemde vaardigheden worden leerlingen via o.a. web-quests en samenwerkingsopdrachten aangeleerd in de mentorlessen en de LOB lessen en toegepast in de vaklessen. Alle leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) worden aan het begin van het schooljaar uitgebreid geïnformeerd over hoe de leerlingen te maken krijgen met Havisten Competent.


Meer informatie of vragen?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over Havisten Competent? Stuur een e-mail naar Hanneke Doodeman - Langenhuijzen, teamleider havo bovenbouw, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Corné van Diepen, teamleider havo onderbouw via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website van Havisten Competent.