De oudervereniging van het Martinuscollege behartigt de belangen van alle leerlingen en hun ouders/verzorgers. De ouder­vereniging wil de communicatie tussen ouders en school bevorderen en de betrokkenheid van ouders stimuleren.

 

Betrokkenheid ouders

Het is belangrijk dat ouders/verzorgers betrokken zijn bij het wel en wee van hun kind op school. School en ouders zijn beiden grote delen van de dag bezig met de opvoeding en ontwikkeling van het kind. Betrokkenheid van de ouders helpt om het leerklimaat en onderwijs op school te verbeteren.

 

Activiteiten

De oudervereniging is betrokken bij verschillende activiteiten zoals de diploma-uitreiking en organiseert jaarlijks, samen met de school, een thema-avond over een onderwerp dat de moeite waard is voor alle ouders/verzorgers met een kind in het voortgezet onderwijs.

Daarnaast kijkt de oudervereniging of er materiaal aangeschaft kan worden om het in de vrije tijd of tussenuren voor de leerlingen wat leuker te maken. Hierdoor staan er nu onder andere een piano, een professionele licht- en geluidsinstallatie en een voetbalspel op school.

 

U bent al lid

De ouders van de leerlingen zijn automatisch lid van de oudervereniging, tenzij zij aangeven dit niet op prijs te stellen. De contributie wordt via de schoolrekening geïnd en bedraagt € 4,50 per jaar.

 

Het bestuur

De oudervereniging bestaat uit tenminste 5 en ten hoogste 15 ouders van leerlingen binnen het Martinuscollege. Leden van het bestuur hebben zitting voor de tijd van 3 jaren.

Het bestuur en de leden van de oudervereniging bestaan namens de ouders uit: Daniëlle Kok, Ingrid Vertelman, Jan Mark Molenaar, Jenny Kaagman, Karina de Lange, Linda Reus, Mirjam de Nijs, Rick Franke, Rober Frederiks en Wendy Boots. Vanuit de school is Monika Defourny, sectordirecteur mavo, havo, atheneum en gymnasium bestuurslid.
 

Jaarvergadering en jaarverslag

De jaarvergadering is meestal in het najaar. Het jaarverslag, inclusief de financiële verantwoording die vooraf door twee leden van de kascommissie is goedgekeurd, vindt u hieronder.

 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de oudervereniging? Wilt u zelf actief worden in de oudervereniging of een van onze activiteiten bezoeken? Heeft u een vraag, idee of suggestie? Neem contact op met de oudervereniging via voorzitter Rober Frederiks, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.